Foredrag

Jeg holder foredrag om en bred vifte af emner indenfor kultur og kulturpolitik. Især interesserer jeg mig for de udvekslinger der foregår mellem et samfund og de kunstværker – høj- eller lavkulturelle – som skabes i det. Populærkultur er ofte et fremragende barometer for hvad der foregår i et samfund og i en samtid. For mig er det fascinerende hvordan samfundet former kunstværkerne, men også hvordan værkerne påvirker borgerne og samfundet retur. Når balancen mellem kunstnerisk værdi og politisk statement er helt rigtig står vi med værker som giver ekko længe efter den tid hvor de først rammer befolkningen.

Jeg har haft en fast foredragsrække på Københavns Hovedbibliotek under titlen Tegnet. Eksempler på emner som jeg har holdt foredrag om er: Den amerikanske tegneserieindustris opståen, biografiske og selvbiografiske tegneserier, kvindelige tegneserieskabere, den eksperimenterende tegneserie, EC Comics og Alan Moores forfatterskab.

Jeg har også erfaring som deltager i paneldebat, som moderator og interviewer. Jeg har på Fantasticon, en festival for den fantastiske litteratur, blandt andet debatteret H.P. Lovecrafts problematiske forfatterskab. Heriblandt eksempler på tilfælde hvor hans racisme/anti-semitisme dukker op i historierne.

Jeg har interviewet tegneserietegnere og -forfattere som Kelly Sue DeConnick, Matt Fraction, Johan F. Krarup, Karoline Stjernfelt, John Kenn Mortensen, Benni Bødker, og Søren Mosdal, på Copenhagen Comic Con, Bogforum Comics og Københavns Hovedbibliotek.

This slideshow requires JavaScript.

Fotos er taget af Sanna Bo Claumarch, Louise Sommer Hendriksen og Benny Rosenfeld.

Samarbejdspartnere

Her er en liste over organisationer som jeg har holdt foredrag for. I er altid velkomne til at kontakte mig hvis med forespørgsler på foredrag.

Københavns Hovedbibliotek

Poesiens Hus

Cinemateket

Jødisk Informationscenter

Ørestad Bibliotek

Bogforum Comics

Ordrup Bibliotek

Litteratursalonen Esther

Goethe Institut Dänemark

Feministisk Ledernetværk 

Svendborg Graphics

Anna Kirke

Prosa